VESTI
     
 
DAD DRAXLMAIER AUTOMOTIVE napravio iskorak u sektoru zaštite zdravlja i bezbednosti na radu. Sindikat aktivan učesnik u donošenju i sprovođenju donetih ,, Procedura''.
DAD DM posvećen zdravlju i bezbednosti radnika




Zrenjanin 08.10.2021. god.


     Svoju posvećenost zaštiti zdravlja i bezbednosti svojih radnika DAD DM je dodatno potvrdio i usvajanjem ,,Procedura o postupku izbora i načina rada odbora za bezbednost i zdravlje na radu'' koje pored opštih odredbi sadrže načine izbora Odbora.

     U izboru predstavnika zaposlenih omogući će se učešće zaposlenih iz svih organizacionih delova kompanije, a same izbore će sprovoditi sindikat. Odbor će brojati 9 članova, šest iz redova zaposlenih a tri člana će dati poslodavac. Članovi Odbora će imatii svoje izabrane zamenike. Odbor će se sastajati kvartalno i prema potrebama a na osnovu zahteva pojedinih članova odbora. 

     Dosadašnja briga o zaposlenima je primenjivanjem ,,Procedura'' podignuta na viši nivo a što je u vremenu Covida19 od izuzetnog značaja. Sve sprovedene aktivnosti koje su rezultirale usvajanje ,,Procedura'' su ostvarene zajedničkim radom stručnih službi poslodavca i IS DAD DM koji je na usluzi imao znanje i iskustvo dr.Vukoice Šćekića. Stručnog konsultanta ISS za Zaštitu zdravlja i bezbednost na radu, Kolektivno pregovaranje i radno zakonodavstvo.

 
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"