VESTI
     
 
Održana IV sednica Glavnog odbora Ujedinjenih sindikata Srbije. Usvojeni završni račun za 2020. godinu, izveštaj o radu kao i plan rada USS do kraja 2021.godine.
COVID 19 OTEŽAVA RAD SINDIKATA




01.10.2021. god.

     ,,Covid 19 je znatno otežao sindikalni rad a radnici u sistemu zdravstva su pod stalnim pritiskom, posebno oni koji su angažovani u Covid bolnicama i drugim ustanovama’’, istakla je predsednica GO USS Ana Kojić u svom uzvodnom izlaganju. Prisutne članice USS su podnele izveštaje o radu u proteklom periodu.






     Pojedini sudski postupci koji se vode protiv Azira Hadžifeizovića su okončani a drugi su u završnoj fazi. Konačnom sudskom presudom Hadžifejzović je u obavezi da ISS isplati 156.000 dinara. ISS je takođe dobio presudu kojom se Rudolf Navijalić, Hadžifeizovića obavezuje da ISS isplati preko 2.000.000 dinara kao nadoknadu za potkradanje finansijskih sredstava ISS. Hadžifejzović je Navijalića ,,imenovao’’ 2013. godine za predsednika ISS-a i ohrabrivao da radi protiv interesa ISS-a što ga je koštalo isključenja iz sindikata.






     U završnoj fazi je i donošenje presude , koja je već doneta  gde se Hadžifejzović žalio a vezano za tužbu koju je podneo USS. U međuvremenu je Hadžifejzović dobio status penzionera što će olakšati donošenje konačne presude u korist USS-a i ISS-a.

     Nadzorni odbor je podneo izveštaj o finansijama USS i završni račun, koji je GO usvojio. USS pokušavaju da budu okrenuti ka budućnosti, što je u situaciji Covida19 teško predvidivo ali pomaka ima. Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih USS je dobio predsednicu sekcije mladih koleginicu dr. Sanju Petrović Pajić.






     Ovo je dobar pokazatelj da mladi imaju interesovanja za sindikat, kao i da sindikalna rukovodstva na svim nivoima moraju biti stvarna podrška mladim članovima, jer su oni naša budućnost.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"