VESTI
     
 
Održan III Kongres Industrijskog sindikata Srbije (ISS) u Beogradu. Delegati prihvatili izveštaj o radu ISS za petogodišnji period. Kongres dao podršku za dalji rad novom rukovodstvu i dosadašnjem predsedniku ISS Draganu Matiću.
Sindikat radi za vas, nema ko drugi – slogan III Kongresa Industrijskog sindikata Srbije




Beograd, 25.06.2021.

Industrijski sindikat Srbije održao je u Beogradu svoj III redovni Kongres nakon pet godina. Obzirom na bolju epidemiološku situaciju stvorili su se uslovi da se okupe delegati i razmotre sve okolnosti i probleme koji su pratili članstvo i dosadašnji saziv organa ISS.



Kongres je otvorio uz pozdravne reči predsednik ISS Dragan Matić. Nakon izbora radnih tela svoj petogodišnji referat i izveštaj o radu podneo je dosadašnji predsednik. Kroz izveštaj se osvrnuo na turbulentnih pet godina koje su za nama, na sve promene i kadrovske unutar sindikata ali i društvene i političke okolnosti u kojima je sindikat donosio nekad teške odluke uz slabu sindikalnu solidarnost koja prati sindikalni pokret u Srbiji.

Delegati Kongresa su jednoglasno prihvatili ovaj izveštaj, kao i Izveštaj Nadzornog odbora ISS kojim je NO konstatovao da je ISS finansijski stabilan i osnažen novim organizacijama, bez dugovanja.



U novo rukovodstvo su izabrani, potpredesednik Zoran Tomanović-IS Prvi partizan Užice, Ivan Subin-IS DAD Draxlmaier Zrenjanin i sekretar Gordana Aleksić a Glavni odbor je jednoglasno izabrao dosadašnjeg predsednika Dragana Matića i pružio mu podršku za rad u narednom petogodišnjem mandatu.




Novi predsednik Statutarnog odbora je Nebojša Savić koji će svojim višedecenijskim iskustvom doprineti poštovanju najvažnijeg akta. Slaviši Iliću predsedniku Nadzornog odbora pružena je podrška za nastavak rada.



Fokus budućih aktivnosti ISS će biti „Posao, sigurnost i zdravlje“ što predstavlja podslogan Kongresa. Veliki deo resursa će biti usmeren na nastavak kolektivnog pregovaranja kao važnog mehanizma u zaštiti radnih prava u preduzećima.

U novoizabranom sazivu Glavnog odbora ISS, kome su delegati Kongresa dali punu podršku, nalazi se mnogo novih i mladih ljudi, predstavnika novih povereništava u privatnim kompanijama. To je jedan od ciljeva ISS, da bi nove snage uz podršku starijih i iskusnijih kolega proširili i osnažili organizaciju i osigurali sigurnu budućnost ISS koji treba da deluje u sve težim uslovima za radništvo u Srbiji.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"