VESTI
     
 
Covid 19 uslovio održavanje sindikalnih sastanaka sindikata Jugoistočne Evrope članice IndustriAll Evropa i industriAll Global iz Albanije, BIH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Severne Makedonije i Srbije.
Ekonomska, socijalna i sindikalna situacija u Jugoistočnoj Evropi




12.11.2020.

Glavna tema virtuelnog sastanka sindikata članica IndustriAll Evropa i industriAll Global sa prostora Jugoistočne Evrope je bila ekonomska, socijalna i sindikalna situacija u državama u kojima sindikati deluju.

Predstavnici sindikata su izneli podatke o stanju ekonomske, socijalne i sindikalne situacije i naravno stanja zdravlja građana i radnika u vremenu covida 19. Izveštaji i ako slični nisu nimalo ohrabrujući a pretpostavke su da će se to još pogoršavati u periodu vremena koji je nepredvidiv od strane struke.



Generalni sekretari IndustriAll Evropa i IndustriAll Global Luc Trinagle i Valter Sanches su izvestili učesnike o mnogobrojnim i sveobuhvatnim aktivnostima koje ovi sindikati vode sa uspehom a razmatrala se i problematika planiranih i neodržanih Kongresa na oba nivoa organizovanosti.

Dobijene informacije su od značajne koristi za planiranje akcija sindikata na nacionalnim nivoima a pojedine istaknute dobre prakse za primenu istih gde je to moguće.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"