VESTI
     
 
Vanredna situacija u Odžacima. „Magna Seating“ žarište Covid 19. Testiranim radnicima se prećutkuju rezultati testa. Industrijski sindikat „Magna Seating“ zahteva hitan sastanak Odbora za zaštitu zdravlja i bezbednost na radu .
Eksplozija Covida 19 u „Magna Seating“




Odžaci, 27.08.2020.

Nakon silnog ukazivanja od strane Industrijskog sindikata Srbije da je bezbednosno i zdravstveno stanje u „Magna Seating“ na alarmantno niskom nivou, što su potvrdili i rezultati testiranih radnika, najcrnje slutnje su potvrđene donošenjem Odluke o proglašenju vanredne situacije u optini Odžaci zbog epidemije zarazne bolesti Covid 19.

Industrijski sindikat Srbije će o ovome obavestiti ministra rada Đorđevića koji je pre nekoliko dana silno nahvalio ponašanje „Magna Seating“. Sindikat ministru postavlja samo jedno pitanje „Koliko to hvaljenje košta, ministre?“. 




Ovde je počeo Covid 19


Pre uvođenja vanrednh mera pismo odlazećem direktoru Ghioneu je uputio i predsednik Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Dalibor Antanasijević.

     Poštovani, Dobio sam informaciju od zaposlenih i od članova Industrijskog sindikata "Magna seating" da ste posle našeg zahteva nastavili sa testiranjem zaposlenih na virus Covid 19.

     Industrijski sindikat "Magna seating" kao i Industrijski sindikat Srbije pozdravlja taj vas potez. Obavesteni smo da je testiranje nastavljeno u privatnoj laboratoriji "Medlab" u Odzacima. Radnici me dalje informišu da se njima rezultati ne saopštavaju, već da je gore navedeni "Medlab" dobio naredjenje da se rezultati testiranja zaposlenih dostavljaju vama.

     Mi kao sindikat i svi zaposleni smo zabrinuti za rezultate tih testiranja i postavlja se pitanje šta je tu toliko tajnovito da bi ste se vi na taj neubičajni potez odlucili.

     Nadam se da shvatate dobronamernost mog obraćanja i molim vas da pre svega zaposleni dobiju rezultate testiranja pa tek onda kompanija, jer time će sami zaposleni znati kako da se ponašaju i prema svojim ukućanima kao i gradjanima u skladu sa dobijenim rezultatima.

     Ukoliko ne budete promenili vas stav i ne počnete da obaveštavate zaposlene o rezultatima testiranja, mi ćemo zaposlenima preporučiti da odbiju da budu testirani, jer smatramo da ako se zaposlenima to ne saopštava, postavlja se pitanje, koji je smisao tog testiranja.

     S poštovanjem,

     Dalibor Antanasijević, predsednik Industrijskog sindikata"Magna Seating"d.o.o. Odžaci


Industrijski sindikat Srbije sa sigurnošću tvrdi da je „leglo“ zaraze „Magna“ ali ti podaci se taje i skrivaju. Na samo 1 km u Odžacima radi i firma „Greiner“ sa više stotina radnika gde nema nijednog slučaja Covid 19. Kako to? Njih ne obilazi ni ministar, oni ne izbaciju s posla predsednika sindikata, oni ne lažu sebe i druge, oni su normalni i odgovorni. A „Magna Seating“?

Ko je odgovoran za ovo stanje, smrt ljudi i njihovih srodnika? Ima li odgovornost ime? Ukoliko imamo pravedno društvo i časne političare znaće se i njegovo ime, u suprotnom Industrijski sindikat Srbije će smatrati za odgovorne one koji su znali za situaciju u „Magna Seating“ ali su govorili suprotno od onoga što je dovelo do vanrednih mera u Odžacima.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"