VESTI
     
 
Kadrovske promene u „Magna Seating” Odžaci. Generalni director Pierluigi Ghione podneo ostavku. Socijalni dijalog kao alat za smirivanje tenzija u “Magna Seating”.
Generalni direktor “Magna Seating” Pierluigi Ghione podneo ostavku




Odžaci, 23.08.2020.

     Burni događaji u “Magna Seating” Odžaci , dva smrtna slučaja radnica uzrokovana Covidom 19, obustave rada, veliki broj inficiranih radnika, višemesečni sukob sa sindikatom te pokrenuti krivični postupak protiv Ghionea su doprineli da on podnese ostavku.

     Kako je sam rekao radnicima “Magna Seating” on je dobio posao u Italiji a želja mu je da bude bliži porodici.



     Neposredno pre ostavke Industrijski sindikat Srbije je posredstvom austrijskog sindikata PROGE i predstavnika Radničkog veća “Magna” Austrija dogovorio sa predstavnicima “Magna” nastavak pregovora vezanih za Kolektivni ugovor, povratak Dalibora Antanasijevića predsednika Industrijskog sindikata “Magna Seating” u fabriku, rešavanje aktuelnih problema u “Magni” sa ciljem smirivanja prisutnih tenzija I poboljšanja zdravstveno – bezbednosne situacije u “Magni” uzrokovane Covidom 19.

     U pregovaračkom timu “Magne” neće biti Ghione. Ovo je po mišljenju sindikata ključni razlog ostavke Ghionea a sindikat to nikada nije tražio. Glavni zahtev sindikata je bio i ostao povratak Dalibora Antanasijevića predsednika Industrijskog sindikata “Magna Seating” na posao. To je uslov da se mir, stabilnost i bezbednost vrate u “Magna Seating” Odžaci.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"