VESTI
     
 
Industrijski sindikat (IS) „Zastava oružje“ dobio Rešenje o reprezentativnosti sindikata. Samostalni sindikat pokušao opstruiranje procesa uz kršenje Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.
Reprezentativnost Industrijskog sindikata „Zastava oružje“




Kragujevac, 08.07.2020.

Samo nakon nekoliko meseci obnovljenog rada IS „Zastava oružje“ zahvaljujući ogromnom trudu i radu novog sindikalnog rukovodstva i aktivistima sindikata IS „Zastava oružje“ su rezultirali izdavanjem rešenja kojim se potvrđuje reprezentativnost.

Ovaj proces je pratilo neprimereno, drsko i primitivno ponašanje predsednika Samostalnog sindikata Dragana Ilića koji je uzrokovao da se proces utvrđivanja reprezentativnosti prekine.

U ponovljenom procesu Komisija je nakon višečasovnog rada utvrdila da IS „Zastava oružje“ ispunjava zakonom predviđenje uslove i shodno tome je izdato Rešenje o reprezentativnosti.

Od ovog trenutka IS „Zastava oružje“ otpočinje kampanju promene ponašanja sindikata, insistirajući na demokratičnosti unutar sindikalnih struktura i stavom da se o budućnosti fabrike pitaju radnici a ne pojedini sindikalni lideri koji liče na diktatore unutar sindikata. Takvi lideri nemaju budućnost unutar „Zastava oružja“ i to neko treba da mu javi.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"