VESTI
     
 
Digitalizacija u fokusu interesovanja 11 sindikata metalaca Jugoistočne Evrope članova IndustriAll Evropa. Projekat „Rad i kapital ujedinjeni za pristojna radna mesta i pravednu tranziciju u kontekstu digitalizacije-u fokusu: Metalska industrija“ podržan od Evropske komisije.
Rad i kapital u vremenu digitalizacije




Sofija, 27-28.02.2020.

Prvo okupljanje sindikata metalaca J.I .Evrope članica IndustriAll Evropa održano je u Sofiji a domaćin je bio bugarski sindikat „Metalici“ koji je je i nosilac projekta „Rad i kapital ujedinjeni za pristojna radna mesta i pravednu tranziciju u kontekstu digitalizacije-u fokusu: Metalska industrija“.

Kao i prethodni i ovaj projekat je podržan od strane Evropske komisije. Učesnici projekta su jedanaest sindikata metalaca iz Rumunije, Bugarske, Severne Makedonije, Francuske, Crne Gore, Hrvatske, Italije i Srbije (ISS i SSMS).



Digitalizacija je već tu, ona je ključni faktor četvrte industrijske revolucije i to je šansa za mnoge zaposlene čija će trenutna radna mesta biti pod udarom. Sindikati zahtevaju donošenje politika koje će te udare ublažiti i omogućiti uspeh digitalizacije sa radnicima kao aktivnim učesnicima procesa.



Projekat predviđa istraživanja u svim zemljama učesnicama projekta, održavanje konferencija na nacionalnim nivoima i izradu praktičnog priručnika koji bi promovisao rezultate projekta.



Prva konferencija je predviđena za april a domaćin je Srbija.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"