VESTI
     
 
Inspektorat za rad obavio nadzor u „Magna Seating“ Odžaci. Izveštaj do 21.02.2020. god. Magna nastavlja sa nepoštovanjem zakona, slede nove prijave.

Inspekcija u Magna Seating Odžaci




Odžaci, 07.02.2020.
Prijava Industrijskog sindikata „Magna Seating“ Odžaci Inspektoratu za rad je rezultirala izlaskom na teren i nadzorom Inspekcije rada iz Sombora.
Izveštaj o rezultatima nadzora se očekuje posle 20.02.2020. a poslodavac je u međuvremenu napravio niz propusta i prekršaja te slede nove prijave.
Industrijski sindikat Magna Seating će izvršiti prijavu za izbegavanje završetka procesa kolektivnog pregovaranja kao i prijavu iz oblasti bezbednosti i zdravlja vezano za nepostojanje Odbora za bezbednost i zdravlje u skladu sa Zakonom.
Prijavu će podneti i predsednik IS Magna Seating Dalibor Antanasijević koji je dobio platnu listu u kojoj stoji da je u januaru mesecu imao 8 sati redovnog rada i 91,50 sati plaćenog odsustva koje nije tražio niti koristio. Kancelariji IS se rasdnici svakodnevno javljaju ukazujući na razne nepravilnosti.
Kuda ovo vodi i šta Magna i rukovodstvo fabrike želi da postigne niko niti zna niti razume. Magna treba zaokret u kadrovima, poštovanje zakona i principa na koje se Magna poziva. A koji se u Magna sEating ne poštuju.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"