VESTI
     
 
Značajni iskoraci ka kolektivnom ugovoru u “Magna Seating” Odžaci. Industrijski sindikat Srbije (ISS) domaćin sastanka. Sledeći sastanak dogovoren za 30. decembar 2019.
MAGNA Seating sve bliža Kolektivnom ugovoru




Beograd, 02.12.2019.
Nastavak kolektivnih pregovora predstavnika “Magna Seating” Odžaci I ISS održani su u Beogradu u prostorijama ISS.
Učesnici pregovora su na početku sastanka zaključili da je prethodni sastanak tačnije njegovi rezultati rezultat loših okolnosti koje su prevaziđene zaključkom da MAGNI trebaju odgovorni I dobronamerni pregovarači sa obe strane a to potvrđuje tok I rezultati sastanka koji je održan 02. Decembra 2019. u Beogradu.
Zaključeno je da aktivnosti koje MAGNA sprovodi na novom modelu obračuna zarada kao I uvođenje kategorije bonusa idu u pravcu za koji se zalaže I ISS ka I da jedan tako složen I važan posao zahteva vreme I angažovanje stručnjaka za tu oblast.
Takođe razmotreni su I neki drugi ranije dogovoreni stavovi, kako poslodavca tako I sindikata sa zaključkom da je moguće iznaći zadovoljavajuća kompromisna rešenja za obe strane.
U svim pogonima “Magne” širom sveta postoje Fer komiteti što je slučaj i u Magna Seating Odžaci I u narednom period treba pristupiti izboru tih predstavnika iz redova svih zaposlenih. ISS je mišljenja da Fer komitet može doprineti boljoj komunikaciji sa poslodavcem a ISS očekuje fer, demokratske I transparentne izbore predstavnika u Fer komitet. Naše koleginice I kolege koje izaberu radnici imaće puno poverenje svih radnika, pa I ISS, bez uplitanja poslovodstva I mogućih direktiva.
Rad na usaglašavanju preostalih delova Kolektivnog ugovora sprovodće poslodavac I ISS preko svojih predstavnika a rezultati će biti završeni do 26.12.2019. Pregovarački timovi će naredne pregovore obaviti 30.12.2019. u Beogradu.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"