VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao VII sednicu Glavnog odbora. Rezultati rada odlični, rast članstva i organizacija sindikata nikad bolji. Započeo projekat „Kolektivno pregovaranje i kolektivni ugovori o radu u metalskom sektoru Srbije“.
Održana sednica Glavnog odbora
Industrijskog sindikata Srbije




Beograd, 25.10.2019.

VII sednica Glavnog odbora ISS započeta je odlukom o novim članovima GO ISS i to su: Brankica Vodeničar-Lear Korporacija Novi Sad, Milomir Jovanović-Holding Korporacija Krušik Valjevo, Miodrag Jovanović- Greiner Packaging Odžaci i Viktor Trtica- Securitas Services d.o.o. Beograd.

Detaljan Izveštaj o radu ISS u proteklom periodu je podneo predsednik ISS Dragan Matić istakavši da je ISS napravio značajan uspeh a taj trend treba nastaviti. ISS je aktivan učesnik u kampanji IndustriAll Evropa koja promoviše i jača kolektivno pregovaranje a vodi se pod sloganom „ Zajedno na poslu“. Cilj kampanje je ukazivanje da je kolektivno pregovaranje i poštovanje kolektivnih ugovora rešenje za prisutne nejednakosti u Evropi i davanje mogućnosti radnicima i sindikatima na njihovo pravo na kolektivno pregovaranje i suodlučivanje na nivou kompanija.



Glavni odbor je informisan o početnim aktivnostima u okviru projekta „Kolektivno pregovaranje i kolektivni ugovoru o radu u metalskom sektoru Srbije“ koji zajedno realizuju SSMS i ISS uz podršku Međunarodne organizacije rada. Pored pomenutih nosioca projekta učešće imaju i poslodavci kod kojih SSMS i ISS imaju potpisane kolektivne ugovore i Udruženje poslodavaca Srbije. Projekat je započet u oktobru i sprovodiće se narednih devet meseci.



Glavni odbor ISS je Dalibora Antanasijevića imenovao za predsednika Odbora za sektor kože, tekstila, odeće, obuće, plastike i gume.



Glavni odbor je takođe analizirao tekuće događaje u povereništvima a načelno su izneti predlozi o aktivnostima sindikata do kraja 2019. godine.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"