VESTI
     
 
Razgovori o Kolektivnom ugovoru u Livnici „LeBelier“ Kikinda rezultirali su predlogom Sporazuma od strane poslodavca. Industrijski sindikat srbije (ISS) sadržinu Sporazuma ocenio kao ucenjivačku, neprihvatljivu i u pojedinim odredbama protivzakonitu.
Sporazum umesto Kolektivnog ugovora




Kikinda, 20.06.2019.
Razgovori o sadržini Kolektivnog ugovora u Livnici „LeBelier“ Kikinda koji su započeti polovinom aprila 2019. godine su rezultirali predlogom Sporazuma koji je poslodavac ponudio reprezentativnim sindikatima, Samostalnom sindikatu i Industrijskom sindikatu „LeBelier“.
Ovo je rezultat sastanaka koji su imali za cilj da se dođe do usaglašenog predloga K.U. učesnika pomenutih sastanaka sa ciljem da se tek tada ispuni pregovaračka forma koju zakonodavac propisuje. Taj dogovor koji je postignut na prvom sastanku se nije ispoštovao i to se jasno vidi u predlogu Sporazuma.
ISS je na svakom od sastanaka poslodavcu dostavljao svoje stavove da bi poslodavac u sporazum stavljao i odredbe koje nisu bile deo dogovora i značajan deo njih je protivzakonit.
Na sastanku koji je održan 20.06.2019. ISS je poslodavcu dostavio elemente za pregovore o spornim pitanjima usaglašenog teksta koje poslodavac nije uvažio a za takav stav je dobio i podršku predstavnika Samostalnog sindikata van preduzeća.
Ukoliko poslodavac ne uvaži predloge ISS vezane za prava radnika , ISS će razmotriti opciju nepotpisivanja ponuđenog Sporazuma.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"