VESTI
     
 
U Beogradu održana Konferencija o Radu i roditeljstvu uz podršku Evropske unije. Potrebno veće angažovanje države i socijalnih službi u podršci samohranih roditelja.
Usklađivanje rada i roditeljstva




Beograd, 24.04.2019.

Fondacija Ana i Vlade Divac se poslednje dve godine bavi socijalnim položajem i podrškom samohranim roditeljima u okviru projekta „Jačanje rodne jednakosti i položaja samohranih majki na tržištu rada u Srbiji“ uz podršku Evropske unije. Povodom toga je u Beogradu održana Konferencija „Rad i roditeljstvo“ kao zajednička aktivnost više nevladinih organizacija.

Konferenciju je otvorila Ana Košel, direktorka Fondacije Ana i Vlade Divac . U uvodnom obraćanju ministarka bez portfelja zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović govorila je o merama koje država sprovodi u okviru socijalne politike i novog Zakona za podršku roditeljstvu.



Tokom realizacije projekta obavljeno je istraživanje samohranih majki o položaju i problemima u društvu i na tržištu rada i merama socijalne politike države i nevladinog sektora.

Konferencija je održana u dve sesije: Usklađivanje rada i roditeljstva-praksa i izazovi i Položaj samohranih roditelja u pravnom sistemu Republike Srbije.



Zajednička konstatacija je da su samohrane majke u izuzetno teškom ekonomskom i socijalnom položaju, da su nedovoljno vidljive, da ne postoji čak ni jedinstvena evidencija. Takođe, mere države su nedovolje a nevladin sektor se trudi po lokalnim zajednicama da pruži podršku ovoj ranjivoj grupi.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"