VESTI
     
 
Industrijski sindikat (IS) ATB Sever – Subotica domaćin Radničkim većima IGM (Industriegewerkschafstag) i kineske Wolong Group vlasnika ATB Sever. Različita regulativa i praksa Radničkih veća Kine i Nemačke iskoristiti u Srbiji.
Radnička veća Nemačke i Kine u ATB Sever




Subotica, april 2019.

Početkom aprila meseca IS ATB Sever je bio domaćin predstavnicima Radničkih veća Kine i Nemačke.

ATB SEVER doo, posetio je suvlasnik Wolong grupe, gospodin Wang. Sa gospodinom Wangom ATB SEVER su takođe posetili i sadašnji i prethodni predsednici Radničkog saveta u Nanyangu, takođe članice WOLONG grupe.

Prvi dan posete održan je veliki sastanak sa zaposlenima, na kome su predstavnici poslovodstva upoznali zaposlene sa istorijom, organizacijom i proizvodima WOLONG grupe. ATB SEVER doo iz Subotice i ATB FOD iz Bora su takođe članice WOLONG grupe. WOLONG grupa je kineska kompanija koja trenutno zapošljava 18.000 ljudi u više država.

U toku drugog dana posete sastali su se predsednici Radničkog saveta iz Nanyanga i predsednici reprezentativnih sindikata u ATB SEVER-u. ATB SEVER ima dva reprezentativna sindikata od kojih je jedan Industrijski sindikat Srbije“ATB SEVER“ sa predsednicom Svetlanom Čulinom.

Na sastanku se razgovaralo o ulogama i ciljevima Radničkog saveta i sindikata, radničkim pravima, načinom obrazovanja i informisanja zaposlenih, pravu za sticanje penzije, zaradama, uslovima rada i sl.

Nakon završenog sastanka zaključeno je da su obe strane zainteresovane za dalju saradnju.

Predsednici reprezentativnih sindikata dobili su poziv od strane predsednika Radničkog saveta da posete Nanyang.



Takođe i predstavnici IGM članovi Radničkog veća Severne Vestfalije su imali priliku da se upoznaju sa radom IS ATB Sever i kolegama iz Samostalnog sindikata metalaca Srbije ATB Sever.

IGM je predstavio projekat „ Prijateljstvo dobar posao“ a predsednica IS ATB Sever Svetlana Čulina je govorla o nastojanjima ISS da Radnička veća zažive u Srbiji kroz zakonsku regulativu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"