VESTI

Industrijski sindikat Srbije započeo sa radom u „LEAR Corporation“. Prisutni problemi u kompaniji zahtevaju ozbiljan sindikalni rad.
Industrijski sindikat LEAR Corporation

Novi Sad, 11.03.2019.
Industrijski sindikat Srbije je nakon registracije IS LEAR Corporation Novi Sad u nadležnom ministarstvu predstavio sindikat predstavnicima kompanije.
U kompaniji trenutno radi 2.600 radnika a deluju i dva sindikata. Prisutni predstavnici Industrijskog sindikata Srbije su dobili informacije o radu kompanije i trenutnim problemima. Izneti i neizneti problemi će opredeliti aktivnosti Industrijskog sindikata Lear Corporation a zaposleni će u potpunosti biti informisani o našim zalaganjima. Da bi se ostvarili pomaci u zaštiti prava radnika neophodna nam je podrška radnika a pristupanje IS Lear Corporation je najbolji način da ostvarimo zajedničke ciljeve.
Lear Corporation je Američka multinacionalka koja posluje u 33 zemlje širom sveta, zapošljava 90.000 radnika u autoindustriji. Kompanija posluje od 1917. godine a osnivač je Wiliam Lear po kome kompanija i nosi ime.