VESTI
     
 
Desetogodišnjica rada Industrijskog sindikata Srbije (ISS) obeležena formiranjem Štrajkačkog fonda, Fonda za razvoj i širenje mreže i Fonda za pravnu pomoć. ISS stasao u jedan moderan, dinamičan, proevropski orijentisan sindikat okrenut članstvu i zaštiti prava industrijskih radnika.
Deset godina rada ISS




Beograd, 30.10.2018.

Industrijski sindikat Srbije na V sednici Glavnog odbora ISS obeležio deset godina postojanja i uspešnog rada sindikata.

“Pravo je čudo da ISS postoji a to je zasluga svih onih koji odgovorno, solidarno i strpljivo grade ISS u proteklih deset godina” jedinstven je zaključak članova ISS. Postojanje ISS je u nekoliko navrata napadano kako spolja tako i od “mangupa iz sopstvenih redova” ali se pokazalo da ISS ima snage da takve situacije premošćava, postajući jači, stabilniji i uticajniji u svim sferama društvenog i sindikalnog života.



Obeležavajući jubilej Glavni odbor je usvojio odluke o osnivanju Štrajkačkog fonda, Fonda za razvoj i širenje mreže i Fonda pravne pomoći. Na ovaj način ISS obezbeđuje finansijska sredstva koja omogućavaju da svi ovi fondovi stabilno i dugoročno funkcionišu.



Glavni odbor je usvojio izveštaj o stanju kolektivnih ugovora i pregovaranju u povereništvima ISS kao i izveštaj o novoformiranim odborima u preduzećima.



Do kraja 2018. godine očekujemo da ISS značajno uveća svoje članstvo naročito u sektoru kože i tekstila.

O stanju finansija je govorio predsednik Nadzornog odbora ISS naznačivši neophodnost promene pojedinih članova NO koji su u nemogućnosti da prisustvuju sednicama NO.



Sednica je završena sa željom da se dvadesetogodišnjica obeleži sa podmlađenim ISS a odgovornost da to tako i bude je zajednička.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"