VESTI
     
 
U DAD DM Zrenjanin izvršeno uvećanje zarada za 2019. god. Bez otpuštanja u 2019. god.
Veće zarade u DAD DM




Zrenjanin, 10.10.2018.

Pregovori IS DAD DM sa poslovodstvom Kompanije su rezultirali zaključcima koji predviđaju rast zarada u 2019. godini. Pored uvećanja koja su nastala na osnovu minimalne cene rada od 8,6 % (155 dinara na republičkom nivou ) zarade radnika DAD DM Zrenjanin će se uvećati za još 5%.



Takođe je potvrđeno da nakon velikog zapošljavanja u 2018. godini, DAD DM ne planira otpuštanja u 2019. godini što znači da će u fabrici raditi približno 6.000 radnika. U toku 2018. godine pogon u Zrenjaninu je bio najmnogoljudniji pogon DAD DM sa preko 6.300 zaposlenih.

Sindikat je delegirao i niz pitanja koja su od interesa za zaposlene i ona će biti razmatrana u narednom periodu. DAD DM Zrenjanin nastavlja sa stabilnim poslovanjem, visokim nivoom socijalnog dijaloga, dobrim tretmanom radnika i poštovanjem rada sindikata. Ovakva situacija je rezultirala protestom poslodavaca Zrenjanina koji zahtevaju od rukovodstva fabrike da smanji plate, kako bi radnici prestali da ih napuštaju i zaošljavaju se u DAD DM. Pametnije bi bilo da oni svoje radnike korektno plate, uspostave socijalni dijalog i omoguće rad sindikata u njihovim preduzećima. Ako to ne urade, radnici će ići tamo gde im više odgovara a to zasigurno jeste DAD DM Zrenjanin.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"