VESTI

Potpisan Kolektivni ugovor (KU) u Livnica „Termovent“ Bačka Topola. Industrijski sindikat Srbije nosilac pregovora i potpisnik KU. Radnicima veća prava a poslodavcu efikasniji poslovni sistem.
Livnica „Termovent“ Bačka Topola dobila Kolektivni ugovor

Bačka Topola, 28.08.2018.
Obećanje predsednika Industrijskog sindikata Srbije (ISS) Dragana Matića članovima sindikata u Livnici „Termovent“ dato krajem prošle godine je realizovano potpisivanjem Kolektivnog ugovora od strane predsednika IS Livnica „Termovent“ Lasla Petina.
Naime Matić je dao obećanje da će radnici Livnice dobiti Kolektivni ugovor koji je pre mnogo godina otkazan od poslodavca a sindikati nisu imali snage da obnove pregovore. Situacija se promenila i uz razumevanje većinskog vlasnika i direktorice Livnice došlo je do otpočinjanja pregovora i uz prekide pregovora došlo je do usaglašenog teksta K.U. što je krunisano i njegovim potpisivanjem.
Potpisani K.U. omogućava poslodavcu efikasnije i operativnije upravljanje a radnici su dobili dodatnu sigurnost i veća prava. K.U. oslikava ozbiljnost i razumevanje poslodavca i znatno poboljšava korporativne perfomanse poslodavca.