VESTI
     
 
Industrijski sindikat RTB – Bor (IS) spremno dočekuje budućeg vlasnika. Organizacione promene u RTB već sprovedene.
Tender za RTB – Bor spreman




Bor, 28.06.2018.

Nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora u RTB, ISS sprovodi aktivnosti koje za cilj imaju pripremu sindikalnih struktura i radnika za nove odnose koje će strateški partner bio on Kinez, Turčin ili Amerikanac ili bilo ko drugi koji će se javiti na tender.

„ISS ima značajno iskustvo sa stranim investitorima i spremno i organizovano dočekujemo novog vlasnika, spremni za ozbiljan socijalni dijalog „ izjavio je predsednik ISS Dragan Matić prilikom posete IS RTB bor.

RTB je pretrpeo reorganizaciju i sada se vodi kao „ Rudarsko –topioničarski basen Bor d.o.o. Bor“. Ova statusna promena podrazumeva da sva imovina i obaveze do juče zavisnih preduzeća Topionica i Rafinacija bakra (TIR), Rudnik bakra Bor (RBB) i Rudnik bakra Majdanpek (RBM) su preneti na novo preduzeće RTB Bor d.o.o. Bor.

Svim direktorima gore pomenutim društvima su prestale funkcije direktora a svi zaposleni imaju nepromenjen status.

“Spajanjem zavisnih preduzeća izgubiće se i unutrašnji PDV, što će značajno uticati na likvidnost kompanije. Neće više biti prodaje koncentrata, već njegove predaje i prerade u Topionici. Sa jednog mesta će se voditi tehnologija u rudarstvu i metalurgiji, sa jednog mesta će se upravljati kadrovima i sa jednog mesta biće nabavljani svi inputi. Sve to treba da doprinese i boljim proizvodno-finansijskim rezultatima i boljem poslovanju kompanije. Radnici ne gube nikakva prava, svi ostaju na poslu i niko neće biti oštećen”, izjavio je nedavno generalni direktor RTB-a Blagoje Spaskovski.



Nova organizacija zahteva i prilagođavanje sindikata i njihovo pozicioniranje u novim okolnostima., što će ISS u potpunosti ispratiti i prilagoditi svoje sindikalne strukture.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"