VESTI
     
 
Poseta rukovodstva Industrijskog sindikata Srbije (ISS) sindikatu TF Kable Fabrika kablova Zaječar (FKZ). Ispunjeni svi zakonski preduslovi za potpisivanje Kolektivnog ugovora.
Dobro poslovanje TF Kable FKZ krunisati Kolektivnim ugovorom




Zaječar, 28.06.2018.

U okviru radne posete povereništvima Industrijskog sindikata Srbije iz Timočke regije predsednik ISS Dragan Matić, potpredsednik Nebojša Savić, članovi Predsedništva ISS Saša Korolija (Fabrika kablova Jagodina) i Ljubiša Mišić (Srpska fabrika Stakla Paraćin) su posetili povereništvo IS RF Kable – FKZ.

Povereništvo IS uspešno deluje u okviru fabrike već dvadeset pet godina. Fabrika beleži dobre poslovne rezultate što rezultira redovnim, pristojnim zaradama i pravima radnika koja su rezultat dijaloga sindikata i poslovodstva. Problem je što poslodavac ta postojeća prava ne želi da pretoči u formu Kolektivnog ugovora i ako su ona u celosti preuzeta iz prethodnog Kolektivnog ugovora koji je poslodavac primenjivao nekoliko godina.



Dogovoreno je da se o tom problemu razgovara sa gen. direktorom TF Kable FKZ a nakon njegovog povratka sa godišnjeg odmora. Pored ISS u fabrici deluje kao reprezentativni sindikat, član Samostalnog sindikata metalaca Srbije.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"