VESTI
     
 
Industrijski sindikat Prvi partizan - Užice (PPU) u pripremama za potpisivanje Kolektivnnog ugovora. Kolektivni ugovor kao garant prava radnika u mogućoj privatizaciji.
Novi Kolektivni ugovor u Prvom partizanu Užice




Užice, 21.06.2018.
U radnoj poseti povereništvu Industrijskog sindikata PPU su bili Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije (ISS), Nebojša Savić, potpredsednik Industrijskog sindikata Srbije i dr Vukoica Šćekić ekspert za kolektivno pregovaranje i savetnik Industrijskog sindikata Srbije za tu oblast.
Članovi odbora poverenika su imali prilike da se upoznaju sa događanjima i radom ISS a posebno je razmatrana nedovoljna saradnja srpskih sindikata i njihova podeljenost. Najznačajniji deo sastanka je posvećen novom Kolektivnom ugovoru koji je u fazi izrade a dr Vukoica Šćekić je prisutnima izneo nove trendove i modalitete Kolektinih ugovora kojima se definišu prava i obaveze radnika i poslodavaca.
Zaključeno je da postojeći Kolektivni ugovor PPU treba inovirati i napraviti ga u duhu novog vremena sa izvesnošću da će se PPU u narednm periodu privatizovati. Zaposleni i ISS su posebno zainteresovani za budućnost 20% društvenog kapitala PPU sa zahtevom da deo toga pripadne i zaposlenima.
Svoje predloge izmena Kolektivnog ugovora IS PPU će dostaviti poslodavcu i kolegama iz fabričkog sindikata u sastavu Samostalnog sindikata metalaca Srbije.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"