VESTI
     
 
Sindikati članice IndustriAll Evropa sa prostora jugoistočne Evrope, izradili preporuke za Industrijsku politiku na nacionalnom i regionalnom nivou. Jugoistočnoj Evropi potrebna autentična, razvojna industrijska politika.
Industrijska politika jugoistočne Evrope




Brisel, 10.jun 2018.

Sindikati članice IndustriAll Evropa su skoro dve godine radile na projektu Uspostavljanje autentične industrijske politike u jugoistočnoj Evropi.

Cilj projekta je da promoviše uključivanje sindikata i njihovih kapaciteta za učešće u raspravama o industrijskoj politici i političkom izboru preko Socijalnog dijaloga. To je podrazumevalo razvoj platformi industrijeke politike na nacionalnom i regionalnom nivou.

Ovo omogućava sindikatima iz Bugarske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Rumunije i Srbije da aktivno raspravljaju o predlozima politika sa vladama i udruženjima poslodavaca kako bi ojačali snagu u zemlji i regionu.

Industrijski sindikat Srbije je koristeći rezultate projekta kroz 11 preporuka izradio predlog Industrijske politike Srbije 2018-2023. koja će biti prosleđena sindikatima iz Srbije članicama IndustriAll Evropa koje su učestovale u projektu.


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"