VESTI
     
 
Protest radnika Pošte Srbije (PS). Zatvorena vrata za zahteve radnika od strane premijerke Brnabić, rukovodstva PS i Vlade republike srbije. Poslata poruka biračima u Beogradu.
Protest radnika PTT




Beograd, 1.mart 2018.

Više stotina radnika i aktivista sindikata Pošta Srbije su održali Protest ispred Glavne pošte u Takovskoj ulici nezadovoljni ćutanjem i nepoštovanjem dogovora koji su imali sa premijerkom Brnabić krajem 2017. godine.

Dok se većini radnika u državnoj administraciji i javnom sektoru plate povećavaju javno i tajno, radnici PS rade za sramno niske plate i ako rade odgovore i teške poslove u preduzeću koje ostvaruje dobit. Radnici PS su građani drugog reda a prošlogodišnji protest i dogovori nisu zaživeli u okviru koji je dogovoren.

U Protestu su učestvovali svi registrovani sindikati u PS a u ponedeljak 05. marta se sastaje Štrajkački odbor koji će definisati zahteve i o tome obavestiti poslovodstvo PS i Vladu Republike Srbije.

Odbijanje dijaloga od strane rukovodstva PS dolazi u pravom trenutku, samo dva dana pred izbore u Beogradu i time šalju jasan signal građanima i radnicima, koliko im je stvarno stalo do njihovih interesa.

Podršku Protestu su dali i predsednici USS Sloga, Željko Veselinović i predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"