VESTI
     
 
Višegodišnji vanredni poslovni rezultati ATB „Sever“ Subotica doprineli da ATB „Sever“ postane glavni evropski pogon ATB grupe. Sadržina Kolektivnog ugovora oslikava dobro poslovanje fabrike.
Poslovni rezultati u ATB „Sever“ sadržani u Kolektivnom ugovoru




Subotica, 05.02.2018.

Dobri rezultati ATB „Sever“ Subotica su doprineli da se fabrika u okviru ATB „Volong Grupe Ev“ nametne kao glavni pogon u Evropi sa značajnijim proširenjem poslova i novim zapošljavanjem.

Ovo je povrđeno i od strane jednog od suvlasnika ATB Grupe tokom posete ATB „Sever“. Pored pogona u Subotici Volong Grupe je vlasnik ATB FOD –Bor koji takođe iz godine u godinu ostvaruje sve bolje poslovne rezultate.

Prošle godine Volong Grupa je kupila pogone niskonaponskih motora „General Elekrtrika“. Sve ukazuje da je Volong grupa deo nacionalnog plana Kine „Jedan pojas jedan put“ a što potvrđuje i kupovina Železare u Smederevu.



Dobre vesti stižu i za radnike nakon potpisivanja Kolektivnog ugovora u ATB „Sever“ kojim su prava radnika povećana, određene oblasti bolje regulisane a posebno je značajna najava poslovodnog rukovodstva da će „ATB „Sever“ do kraja godine zaposliti preko 500 novih radnika. Sa novozaposlenim broj radnika u ATB „Sever“ bi se popeo na 1.000, što će ATB „Sever“ svrstati u mnogoljudnije kolektive u AP Vojvodina.

„Kao potpisnik Kolektivnog ugovora Industrijski sindikat ATB „Sever“ je zadovoljan postignutim dostignućima a posebno bih istakla da će se minuli rad u visini od 0,4% po godoni isplaćivati za sve godine radnog staža bez obzira gde se taj staž ostvarivao. Dogovoreno je da zarada pojedinca može biti uećana i do 50% što zavisi od njegovog rada i uspeha u poslu. Odbor za bezbednost će nastaviti sa radom, konstituisan je na osnovu zakona, tako da broji 6 članova, od kojih su 4 iz redova sindikata“. izjavila je predsednica Industrijskog sindikata ATB „Sever“, Svetlana Čulina.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"