VESTI
     
 
U organizaciji Industrijskog sindikata Srbije održan seminar o Kolektivnim ugovorima i pregovaranju i Zakonu o radu. Akcenat stavljen na Agencijsko zapošljavanje.
Edukacijom do boljih kolektivnih ugovora
Beograd, 24.11.2017.

U nastojanju da što bolje obuči i pripremi svoje članstvo za Kolektivno pregovaranje Industrijski sindikat Srbije je rganizovao seminar na kome je govoreno o Kolektivnim ugovorima i pregovaranju, Zakonu o radu i o Agencijskom zapošljavanju.

Govorivši o Kolektivnim ugovorima i pregovaranju, dr Vukoica Šćekić je istakao oblast zarada, posebno oblast zarada po osnovu doprinosa poslovnom uspehu (dobit). Analiziran je i način obračuna zarada kao i put od bruto do neto zarade. Po prvi put je govoreno o Agencijskom zapošljavanju, odnosu sindikata prema takvoj vrsti zapošljavanja kao i o trenutnoj situaciji . Očekuje se da će ova oblast uskoro biti regulisana zakonom. Važno je da se iskoriste iskustva i dobre prakse država EU koje su tu oblast regulisale zakonom kao i poštovanje Konvencije 181 MOR-a i Direktive EU.Drugi deo seminara je bio posvećen Zakonu o radu, oblasti Radnog vremena i prestanka radnog odnosa.Nastavak dalje edukacije članstva ISS je planiran za prve prolećne dane a teme će biti naknadno utvrđene. 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"