VESTI
     
 
Ode „GOŠA“ u stečaj. Poslednja šansa je na ročištu koje je zakazano za 16. novembar. Neproduktivan višemesečni štrajk doprineo pokretanju stečaja.
GOŠA u stečaju?




Smederevska Palanka, 03.11.2017.

Juče je Industrijski sindikat Srbije na svom sajtu objavio tekst o situaciji u „GOŠI“ Šinska vozila koji se završava rečenicom. ISS smatra da će radnici dodatno stradati i da će samo oni biti gubitnici na kraju ove šarade, ali koga za to briga.”

Juče u 13:00 direktor “GOŠE” Milutin Šćepanović je malobrojim radnicima saopštio da je u Privrednom sudu u Požarevcu pokrenut stečajni postupak od strane firme “A Consalting” koja je od ŽOS Trnave otkupila potraživanje od 400.000 evra.

U budućem stečaju “ŽOS Trnava” se pojavljuje kao većinski poverilac, odlučuje o budućnosti GOŠE a radnici bez ikakvog obeštećenja odlaze na biro rada. Elegantno, čisto bez posledica po “ŽOS Trnavu”.



Potraživanja zaposlenih po osnovu zarada i drugih primanja će biti namirena samo delimično u visini oko 20% - 30% stvarnog potraživanja. Za šest meseci, ukoliko stečaj bude uveden, “ŽOS Trnava” posredstvom ćerki firmi natavlja sa radom, bira koga će da zaposli, određuje platu, preuzima sve ugovore koje je GOŠA imala i nastavlja sa radom.

Na ovakav rasplet je ISS ukazivao početkom 2017. godine ali niko nije hteo da sluša. Neprodultivan štrajk od više meseci je ubrzao aktivnosti ŽOS-a a rezultat je sada vidljiv.

Posebna odgovornost za ovu situaciju je na aktuelnom režimu, koji je omogućio ovu situaciju. Sve ovo se izdogađalo u poslednje tri godine a znamo ko tih godina vlada Srbijom.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"