VESTI
     
 
Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije jednoglasno u oceni lošeg stanja u industriji i neprimereno niske cene radnog sata.
Stanje u industriji alarmantno sa ponižavajućom satnicom




Beograd, 20.09.2017.

Sednica Predsedništva Industrijskog sindikata Srbije je održana u Beogradu a Izveštaj o radu je podneo predsednik Industrijskog sindikata Srbije Dragan Matić.

Izveštaj je obuhvatio period od sednice Glavnog odbora ISS koja je održana 06.04.2017. do dana održavanja Predsedništva. Izveštaj je obuhvatio najznačajnije događaje u proteklom periodu, konferencije u Beogradu, Zagrebu, Istanbulu, Skoplju, Budimpešti, Parizu kao i štrajkove u GOŠI FŠV i FIAT Krajsler Srbija (FKS).

„Posebno je značajno što smo imali mogućnost da vidimo kako se Vlada Republike Srbije ponaša u slučaju štrajka u FKS a takođe sagledamo ponašanje sindikata koji su učestvovali u štrajku.“ izjavio je Dragan Matić predsednik ISS.



Predsedništvo je zaključilo da je stanje u industriji loše a posebno zabrinjava dogovorena minimalna satnica od 143 dinara što rezultora minimalnu zaradu od 200 evra po kojoj smo na samom dnu u odnosu na okruženje.

Projekat izrade Predloga Granskog kolektivng ugovora za metalsku industriju će biti okončan do kraja oktobra a seminari za mlade članove sindikata će biti realizovani do kraja godine.



Podrška jačanju struktura sindikata dolazi i od IndustriAll Evropa ali više o tome na konferenciji koja će biti održana u Beogradu.

Zaključeno je da se podrže najavljeni protesti sindikata javnog sektora, prosvete, policije i vojske.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"