VESTI
     
 
Evropski parlament usvojio izveštaj ,, Digitalizacija evropske industrije’’. Izveštaj u punoj saglasnosti sa stavovima Industri All evropske industrije.
EVROPSKI PARLAMENT za digitalizaciju evropske industrije




Brisel 27.06.2017.

     Ogromnom većinom glasova, 571 za, Evropski parlament je usvojio izveštaj na temu ,,Digitalizacija evropske industrije’’. Mnogi stavovi iz izveštaja su u saglasnosti sa stavovima koje je evropskom komitetu dostavio IndAll Evropa, a koji su sadržani u dokumentu ,,Digitalizacija za ravnopravnost, učešće i saradnju u industriji’’. Evropska komisija i IndAll Evropa su stanovišta da digitalizacija treba da bude oblikovana u korist svih industrijskih radnika. Navodimo nekoliko zaključaka koje izveštaj sadrži:

• Visok društveni uticaj digitalizacije, posebno na zapošljavanje, uslove rada, radnička prava, obrazovanje i veštine i rizik od ,, nestabilnog i nesigurnog zapošljavanja, što dovodi do potrebe zaštite radnih prava, te podrške postojećem radnom i socijalnom zakonodavstvu.

• potrebu da se zaštiti privatnost radnika kada prikuplja i pristupa industrijskim ili proizvodnim podacima i njihova sigurnost kada se sarađuje sa autonomnim robotima.

• potreba da se osiguraju pošteni i fer poslovni odnosi u digitalnom svetu vezanih za prenose podataka i upotrebu standarda.

• potencijal kružne ekonomije i lanaca Industrijskih vrednosti.






     Luk Triangl, generalni sekretar IndAll Evropa izjavio je: ,,Drago nam je da Evropski parlament ozbiljno shvata naše stavove, odnosno da digitalizacija može i treba biti oblikovana u korist svih Industrijskijskih radnika. ’’

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"