VESTI
     
 
ИндустриАлл Европа одржао Извршни одбор у Лондону. Радници не треба да плаћају рачуне Брегзита. Ниједан Британац није гласао да изгуби посао, своја радна и социјална права. Слободна трговина за све.
Брегзит као опасност за постојећа права радника Британије и ЕУ




14. јун 2017. Лондон

Уочи општих избора у Великој Британији, Извршни одбор ИндустриАлл Европе састао се у Лондону и усвојио заједничку изјаву позивајући да Брегзит штити радна места, права и друштвена постигнућа Европе за све.

Радници не треба да буду једини који плаћају рачун за Брекит. Они су истакли да би "хард Брекит 'био најгори могући исход за раднике у Великој Британији и широм ЕУ. Заиста, економске и друштвене везе између Европске уније и Велике Британије морају се одржавати у интересу свих.

ИндустриАлл Европа чврсто верује да најбоље решење мора бити поштовање постојећих тарифа без намере да се угрози слободна трговина између јединственог тржишта ЕУ и Велике Британије. То осигурава да Велика Британија има приступ јединственом тржишту само ако поштује права, обавезе и слободе које иду заједно са овим. Како год да британски народ гласао, нико није гласао да изгуби свој посао, своја права из радног односа или њихове социјалне заштите. Ово је критичан период за Европу и глас радника се мора чути.



Током преговора Брекит, ИндустриАлл Европа ће вршити притисак на владе, послодаваца и других заинтересованих страна да се заложи за следеће:

   Наставак трговине без баријера те узајамни приступи између јединственог тржишта ЕУ и Велике Британије, са пуно компатибилности (сигурности, заштите животне средине и других) захтева стављен на производима и процесима како би се осигурало фер конкуренција

   Заштита здравља и безбедносних закона, социјалних закона, права на информисање и консултовање за све европске раднике, у ЕУ и у Великој Британији.

   Стабилност и раст у привреди која подстиче нова улагања широм Европе.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"