VESTI
     
 
Sindikati metalaca sa područja Mediterana održali Konferenciju u Istanbulu. Učesnici iz Turske, Francuske, Španije, Italije, BIH, Srbije, Kosova i Crne Gore. U četvorodnevnom radu učestvovalo preko pedeset sindikalaca i eksperata.
Konferencija sindikata metalaca Mediterana




Istanbul, 3-6. Maj 2017.

U organizaciji Turk Metala, FIM CISL i SindNova u Istanbulu je održana Konferencija u čijem radu je učestvovalo preko pedeset učesnika iz redova sindikata kao i mnoštvo eksperata i profesora koji su imali izlaganja na temu ekonomije, politike i sindikata.

U radu Konferencije su učestvovali sindikati iz Turske, Francuske, Španije, Italije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Crne Gore. Uvodnu reč je imao predsednik Turk Metal Pevrul Kavlak koji je u ime dvesta hiljada članova Turk Metala pozdravio učesnike i izrazio zadovoljstvo što sindikati Mediterana zajedno rade i grade mir i prosperitet svih ljudi bez obzira na naciju i veru.


   


Ispred IndustriAll Evropa je govorio Luis Colunga izaslanik generalnog sekretara IndustriAll Evropa.


   


U jednoj od panel diskusija situaciju u Srbiji su predstavili Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije i Zoran Vujović predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije.  



U toku Konferencije je obavljena poseta firmi „Tofas“ u Bursi u kojoj posluju FIAT, Reno i Opel. „Tofas“ zapošljava preko 15.000 radnika i svi zaposleni su članovi sindikata. Sindikati i menadžment „Tofasa“ su bili divni domaćini a čitava Konferencija je ocenjena visokom ocenom a postignut je dogovor da se ponovo okupimo 2018. u Izmiru. 


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"