VESTI
     
 
Konferencija članica IndustriAll Evrope sa prostora istočnog i zapadnog Balkana. Preko četrdeset predstavnika sindikata iz osam zemalja. Utvrđeni politički prioriteti i modaliteti jačanja sindikalnih kapaciteta.
Konferencija sindikata IndustriAll Evropa istočnog i zapadnog Balkana




Zagreb, 24-25. April 2017.

Dvodnevna Konferencija IndustriAll Evrope za svoje članice sa prostora istočnog i zapadnog Balkana. „Jačanje uloge industrijskih sindikata u jugoistočnoj Evropi u oblikovanju industrijske politike u svetlu ciljeva Evrope 2020.“ održana je u Zagrebu.

U radu Konferencije je učestvovalo preko četrdeset učesnika iz Bugarske, Rumunije, Makedonije, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske. Na samoj Konferenciji su utvrđeni politički prioriteti i buduće aktivnosti a posebno su razmatrani modaliteti jačanja sindikalnih kapaciteta na nacionalnim nivoima.  



Ciljevi sindikata su multinacionalne kompanije i njihovi pogoni u državama učesnicima Konferencije. Podnet je izveštaj o aktivnostima projekta o industrijskoj politici u jugoistočnoj Evropi. O socijalnom dijalogu i zahtevima industrijske politike u metalskom sektoru Hrvatske. Drugog dana Konferencije prezentovani su izveštaji stručnjaka sa regionalnih radionica i nacrti preporuka za nacionalne industrijske politike. Izveštaj za Srbiju, Makedoniju, BIH i Hrvatsku je podnela prof. Radmila Grozdanić.



O razvoju akcijskih planova sindikata i industrijskim politikama govorilo se u okviru radionica.

Konferencija je dala odgovore na mnogobrojna pitanja i odredila smernice za jačanje kapaciteta sindikata. U završnom delu Konferencije je dogovoreno da se završna konferencija održi početkom jeseni u Beogradu.



    


 

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"