VESTI

Građani, vojnici, policajci, prosvetari i penzioneri udruženi protiv AV. Pedeset hiljada protestanata prošetalo Beogradom. Brankov most I plato ispred Palate federacije preplavio narod.
Građani, vojska, policija, penzioneri i prosvetari protiv AV

Beograd, 08.04.2017.

Samo je Milošević uspeo da pred kraj svoje diktature objedini narod, vojsku i policiju protiv sebe. Sada se sa tim “uspehom” može podičiti i AV.

Ranije najavljen protest sindikata policije i vojske, dobio je neočekivano podršku preko 50.000, pobunjenih građana, kao i sindikalnih kolega iz Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i Sindikata vojnih penzionera.

Protest je započeo u 12 časova ispred Vlade Republike Srbije a onda preko Terazija i Brankovog mosta sindikati i protestanti su došli do Palate Federacije u kojoj je sedište Ministarstva policije. Ovo okupljanje je dokaz da Srbija nije zemlja podanika i robova i da režim nema adekvatne odgovore na prozivku I pitanja koja dolaze iz redova sindikata i pobunjenih građana.

Nadmen stav AV je jako nalik stavu Miloševića koji je završio kao ratni zločinac u Haškom tribunal.

Podsećamo da je i Milošević imao podršku zapada i Amerike na početku diktature ali se on sam uvalio u problem u kojima smo svi učestvovali plativši životima i razaranjem Srbije.

Ćud zapada i Amerike je čudna i ma kako neko bio snishodljiv i kooperativan a AV nesumnjivo to jeste mora znati da će imati isti tretman kao i Milošević.

“Ko digne ruku na sopstveni narod, vojsku i policiju može računati da će ostati bez te ruke. “ poručili su predstavnici Vojnog I Policijskog sindikata.

Mehanizam utvrđivanja moguće krađe i zloupotrebe izbornog procesa je pokrenut uz puno poštovanje zakona. Ako je AV iznad zakona on će to morati da pokaže ali niko ne sme biti jači od države i zakona, pod uslovom da toga ima.

Dani ispred nas su veliki ispit i za državu i za institucije i za narod. Neka taj narod i pobedi!