VESTI

Održana II sednica Glavnog odbora Industrijskog sindikata Srbije(ISS). Ambiciozni planovi za 2017. godinu. Dobri rezultati u prvom tromesečju.
Dobar početak u 2017. godini

Beograd, 06.04.2017.

Glavni odbor ISS je održan u Beogradu uz prisustvo većine članova Glavnog odbora. Po prvi put u radu Glavnog odbora su kao gosti učestvovali i poverenici iz Rudnika bakra Majdanpek, Mirko Repeđić i Denis Vakić iz Rudnika Kovin. Sa nama je po pozivu predsednika ISS bio i Petar Grbić, nekadašnji predsednik IS IMT.

Najveći deo sednice je posvećen Izveštaju o radu Glavnog odbora ISS koji je podneo predsednik ISS Dragan Matić. Izveštaj ukazuje da je početak 2017. godine izuzetno dinamičan, stižu prvi rezultati kampanje stvaranja novih sindikata i članstva a najavljeni su i projekti koje će ISS u 2017. godini sprovoditi.

U 2017. godini ISS će se posebno baviti organizovanjem, kolektivnim ugovorima, bezbednošću i zdravljem na radu, razvojem i podrškom odboru mladih članova sindikata. Glavni odbor je takođe razmatrao i usvojio Izveštaj Nadzornog odbora a sa zadovoljstvom je konstatovano da jedan trošak konstantno raste a to su troškovi vezani za registracije novih sindikata i pečate. Nadamo se da će ti troškovi u 2017. godini biti duplirani u odnosu na 2016. godinu.

Glavni odbor je doneo Zaključak koji omogućava rukovodstvu ISS da kontaktira Pokret ili stranku koja se okuplja oko Saše Jankovića i nakon razgovora i uvida u planove i namere gospodina Jankovića obavesti Predsedništvo ISS i Glavni odbor.

Glavni odbor smatra da je dobar trenutak da ISS zauzme jasnije političke stavove i da podršku onima koji žele socijalno odgovornu i pravnu državu, u kojoj je građanin i radnik ključan činilac države i društva.