VESTI
     
 
Evropska komisija organizovala Konferenciju „Kružna ekonomija (KE): godinu dana posle usvajanja, rade zajedno za budućnost“. IndustriAll Evropa se zalaže da se stvaraju kvalitetni, održivi poslovi u poslovima kružne ekonomije.
Kružna ekonomija- zalog budućnosti




Brisel,20.03.2017.
Evropska komisija – generalni direktorat za životnu sredinu i Evropski socijalni komitet organizovali su Konferenciju „Kružna ekonomija: godinu dana posle usvajanja, rade zajedno za budućnost“ želeći da zainteresuju učesnike i uključe ih u usvajanje i primenu principa KE stavljajući KE u centar privrednih aktivnosti sa ciljem čuvanja resursa i stvaranja kvalitetnih industrijskih poslova, sa ciljem stvaranja uslova za održivi industrijski razvoj.
Koncept KE je mesto gde se ekonomske i ekološke vrednosti susreću i omogućuju nebacanje proizvoda nakon upotrebe. Procesi KE obuhvataju operacije kojima se već korišćeni proizvod čuva, popravlja i unapređuje i modernijuze sa ciljem ponovnog korišćenja i recikliranja materijala sadržanih u njima. Tako dobijene sirovine trebaju da budu ključne u lancu evropskih lanaca snabdevanja.
Tokom Konferencije je zaključeno da je KE „mega trend“ u svetskoj ekonomiji. IndustriAll Evropa promoviše ideju da se proizvodima KE moraju poboljšati njihov kvalitet i cena. KE takođe može obezbediti nova radna mesta u procesu transformacije industrije. U radu Konferencije je učestvovalo više od 400 učesnika a naročito se istakao potpredsednik Katainen govoreći o „Poslovima, rastu, investicijama i konkurentnosti „ u sistemu KE.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"