VESTI
     
 
Srpska fabrika stakla (SFS) talac nerešenih vlasničkih odnosa i sumnjivih potraživanja „Srbija gasa“. Novi pogoni, odlični poslovni rezultati, glavni aduti opstanka i poslovanja SFS.
Ko gasi Srpsku fabriku stakla?




Paraćin, 20.03.2017. Umesto da se govori o poslovnom uspehu SFS, novim modernim pogonima, proširenoj paleti proizvoda, u javnosti se SFS spominje kao dužnik za struju i gas u vlasništvu bugarskog „tajkuna“.

Sa tim informacijama je rukovodstvo Industrijskog sindikata Srbije (ISS) došlo u radnu posetu IS SFS i poslovodnom rukovodstvu. Od samog ulaska u fabriku se vidi da se radi o jednom ozbiljnom, dobro organizovanom poslovnom sistemu koji je posebno uznapredovao dolaskom Verice Matković na mesto generalnog direktora. Takav utisak se stiče i kada uđete u nove pogone koji su izgrađeni od novca bugarskog tajkuna. Najveći proizvođač ambalanog stakla na prostorima Balkana je ugrožen spornim potraživanjima „Srbija gasa“ koji odbija da se suoči sa stvanim zaduženjem koje SFS ima i koja su „naduvana“ cenama koje su važile za SFS ali ne i za druge korisnike gasa.  



U fabrici trenutno radi više od 800 radnika, koji rade u tri smene sa narudžbinama koje prevazilaze kapacitete fabrike. Većina proizvoda ide u izvoz što donosi znatna finansijska srdstva i puni budžet Srbije. Fabrika je prošla kroz tri socijalna programa, planiraju se nove investicije u nove programe a u fabrici stoji oprema vredna 8,5 miliona evra koja ne može da se stavi u funkciju zbog zavrzlama u kojima učestvuje Vlada Republike Srbije, tačnije pojedina ministarstva.  



Rukovodstvo ISS , predsednik Dragan Matić, potpredsednici Nebojša Savić i Mileta Gujaničić su u razgovoru sa odborom ISS u SFS dobili puno informacija o proizvodnji, problemima sa kojima se susreću ali su svi jednoglasni kada je opstanak Staklare u pitanju. Predsednik IS SFS Ljubiša Mišić ističe odlično rukovođenje i dobar odnos sa sindikatima od strane direktorke, potvrđujući da njenim dolaskom, dobrim upravljanjem i poslovnim rezultatima SFS dolazi u situaciju da redovno izmiruje dugovanja, isplaćuje zarade i dobija sve više poslova kao pouzdan i odgovoran poslovni sistem.



„Mi želimo da se nastavi sa ovakvim radom i rukovođenjem a i IS SFS će vrlo brzo postati reprezentativan sindikat i kao takav raditi na poboljšanju Kolektivnog ugovora. Pre toga, više posla, investicija, novih proizvoda i tržišta. Omogućite da SFS radi i svi ćemo imati korist od toga. „ poručuje Ljubiša Mišić. 


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"