VESTI
     
 
Primena novih odredbi Kolektivnog ugovora (KU) u DAD DM Zrenjanin počinje od aprila meseca. Novi projekti i novo zapošljavanje.
Novi projekti i nova radna mesta u DAD DM Zrenjanin




Zrenjanin, 17.03.2017.

Prošlogodišnji pregovori oko K.U. u DAD DM Zrenjanin svoju primenu započinju u aprilu mesecu. Dogovoreno uvećanje zarada će poboljšati poziciju radnika a novi projekti će doneti i nova radna mesta.

Ova značajna vest je saopštena od strane gen. direktora Mihaela Wagnera koji je od skora na čelu fabrike a prilikom posete predsednika Industrijskog sindikata Srbije Dragana Matića. Direktor Wagner je upoznat sa svim dosadašnjim aktivnostima IS DAD DM, ocenjeno je da postoji visok nivo socijalnog dijaloga a što doprinosi stabilnosti kompanije, rastu proizvodnje i novom zapošljavanju.



Novi projekat je vezan za program Jaguara koji startuje uu 2017. godini, da bi u 2018. godini program Jaguara zapošljavao 1200 radnika. To je vrlo značajna vest za Zrenjanin koji „kuburi“ sa zaposlenošću, naročito mladih ljudi. DAD DM upravo zapošljava mahom mlade ljude kojih je trenutno 3000 a od toga 2000 su žene.

Kompanija se aktivno uključila u program dualnog obrazovanja i ove godine će startovati odeljenja koja će obrazovati mlade za rad u DAD DM Zrenjanin.

U aprilu mesecu će IS DAD DM biti domaćin kolegama iz DAD DM Rumunije. Krajem prošle godine IS DAD DM je bio gost kolegama u Rumuniji. Od skora radnici DAD DM Zrenjanin odlaze na ispomoć u pogone DAD DM u Rumuniju i Meksiko.

Jedinstven zaključak proizašao iz ove posete je da zajednički rad i saradnja poslovodstva i sindikata rezultiraju zadovoljnim radnicima i stabilnim poslovanjem.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"