VESTI
     
 
Šest evropskih sindikalnih centrala stali uz mlade radnike Evrope. Osnaživanje mladih kroz Zbornik „Samo napred“. Mladi, prioritet evropske budućnosti.
Mladi - samo napred




Brisel, 15.03.2017.

Šest evropskih sindikalnih federacija koje predstavljaju 30 miliona radnika širom kontinenta odlučilo je da se obrati mladim radnicima i angažuje ih spram stalnih izazova sa kojima se mladi suočavaju na tržištu rada i nesigurnim i nedostojanstvenim poslovima koji je sve više. Vreme je da se okrenemo i podržimo mlade i poručimo im SAMO NAPRED!



Sindikalne federacije okupljene u ETUF-s (EFBW, EFFAT, EPSU, ETF-a, IndustriAll Evropa, Britanija Evropa) se obavezuju da će pokrenuti evropske institucije i poslodavce da mlade stave u vrh prioriteta, kao i obavezu da sindikati izgrade kapacitete za bolje organizovanje mladih radnika.

Godinama unazad sindikati širom Evrope su svedoci dramatične stope nezaposlenosti mladih koji su pod udarom nesigurnih oblika zapošljavanje a što utiče na pad sindikalnog članstva. U EU i ostalom delu Evrope broj stalnih radnih mesta se smanjuje i stvara ogroman pritisak na mlade radnike koji se nalaze na tržištu rada. U nedostatku bilo kakve socijalne zaštite i sigurnosti mladi prihvataju privremene ugovore i agencijsko zapošljavanje. Mladima se nameću rešenja koja oni prihvataju kao „normalna“.



Kroz projekat „ Samo napred“ sindikati će razviti nove metode i prakse sindikalnog rada kojima će se približiti mladoj evropskoj populaciji bez obzira u kom sektoru rade. Mladi radnici članovi sindikata su budućnost radničkog pokreta. Zbornik određenih iskustava i strategija pridobijanja mladih u redove sindikata će pomoći mladim radnicima ali nema čarobnu formulu za rešenje postojećih problema i izazova sa kojima se mladi susreću. Sindikati okupljeni oko ETUF-a još jednom poručuju mladima „Samo napred!“

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"