VESTI
     
 
Fabrika bakarnih cevi (FBC)- Majdanpek već trinaest godina beleži dobre poslovne rezultate. Jedan od najvećih srskih izvoznika u 2017. godini nastavlja sa uspešnim radom. Nazire se rešenje za zaposlene na privremenim i povremenim poslovima.
FBC nastavlja sa uspešnim poslovanjem




Majdanpek, 02.02.2017.
Predsednici Industrijskog sindikata Srbije (ISS) i Samostalnog sindikata metalaca Srbije (SSMS) su posetili FBC Majdanpek i tom prilikom razgovarali sa članovima sindikata i generalnim direktorom.
FBC već trinaest godina beleži dobre poslovne rezultate a što je FBC dovelo u vrh liste najvećih srpskih izvoznika. Sa proizvodnjom od 3.000 tona 2004. godine, u 2017. godini se planira proizvodnja od blizu 12.000 tona. Uporedo sa tim u fabriku se konstantno ulaže a za 2017. godinu se predviđa 120 miliona dinara investicija. Berzanske cene bakra i konkurencija bitno utiču na poslovanje ali sa odličnom radnom snagom svi ciljevi su ostvarljivi kao i do sada.
Predsednici ISS I SSMS, Dragan Matić i Zorajn Vujović su posebno razgovarali o statusu radnika na privremenim i povremenim poslovima (PP) od kojih neki stiču pravo da zasnuju stalni radni odnos.
Direktor Marakulin je naznačio da radnici na PP poslovima koriste pravo iz Kolektivnog ugovora, zarade su redovne, bezbednost na radu na visokom nivou a radnici na PP poslovima su i članovi sindikata.
Dogovoreno je da će se taj problem u narednom period dodatno razmotriti i naći održivo rešene u skladu sa zakonom. Današnji sastanak je potvrda dobre saradnje fabričkih sindikata i njihovih central sa poslovodnim strukturama FBC Majdanpek.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"