VESTI
     
 
Rešenje problema “Apoteka Bor“ i svih drugih državnih apoteka se rešavaju na nivou Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Dobra volja opštinara začinjena nepoznavanjem zakonske regulative . Sastanak u Ministarstvu otkazan do daljnjeg.
Opstanak državnih apoteka u rukama Ministarstva




Bor, 20.01.2017.
Sastanak predstavnika Industrijskog sindikata “Apoteka Bor“ i predstavnika opština Bor, Kladovo, Negotin, Majdanpek, direktora “Apoteka Bor“ je rezultirao zaključkom da rešenje treba tražiti od Ministarstva zdravstva i Ministarstva za lokalnu saoupravu.
Pre toga predsednik opštineBor je ukazao da opština Bor nema interesa da finansira poslovanje apoteka van Bora. Svaka od spomenutih opština će odlučiti kako će brinuti oo apotekama državnog karaktera. Planiraju zatvaranje apoteka ne vodeći računa o zakonskoj regulativi.
Predsednik Industrijskog sindikata “Apoteka Bor“ Dejan Janković je naznačio zakonom definisanu mrežu apotekarskih ustanova ali su opštinari rekli da će oni to “srediti“ sa Ministarstvom.
Jedan od zaključaka je da se u narednih 15 dana izvrši analiza viška radnika, sačine spiskovi, uradi nova sistematizacija za samo četiri apoteke u Boru.
Takođe treba obavestiti Ministarstvo I dobiti sredstva. Zaostale zarade se moraju tražiti putem suda. Slična situacija je u svim državnim apotekama širom Srbije.
Za ponedeljak 23.01.2017. godine je planiran sastanak sa Ministarstvom u Beogradu i tu će se odrediti budućnost apoteka u državnom vlasništvu, ako budućnosti uopšte ima. U petak 20.01.2017. u kasnim popodnevnim satima najavljen sastanak je otkazan do daljnjeg.



 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"