VESTI
     
 
Fabrika kablova Jagodina (FKJ) u borbi za opstanak. Posla ima. Zimu radnici izdržavaju nekako, mašine nikako. Zaključak Vlade će opredeliti budućnost fabrike.
RADNICI NEKAKO- MAŠINE NIKAKO




Jagodina, 19.01.2017.
Poslovnu vitalnost FKJ pokazuje i nakon socijalnih programa koji su u fabrici sprovedeni u dva navrata tokom 2016. godine. U februaru 2016. Fabriku je napustilo 125 radnika a avgusta meseca od 1200 radnika, socijalni program je uzelo 850.
Danas u fabrici radii blizu 400 radnika od kojih je sedamdesetak angažovano preko agencija za zapošljavanje. Posla ima, radi se za Telekom Srbiju i Mađarske Železnice u pogonima Telekomunikacije, dok se u „Energetskim kablovima“ rade poslovii za ruske partnere. Posla ima i u „Elmosu“ koji radi poslove za Vojsku Srbije, tačnije za raketne sisteme „Nora“. Sve svoje obaveze fabrika izmiruje iz svojih sredstava, plate kasne, isplaćuje se novembar i decembar 2016. Godine.
„Najveći problem je zima koja dovodi do havarija jer se fabrika – pogoni ne greju. Ljudi nekako izdržavaju ali mašine nikako.“ kaže predsednik Industrijskog sindikata FKJ Saša Korolija.
Fabrika čeka odgovor Trgovinskog suda iz Kragujevca o UPPR ali konačnu sudbinu će odrediti Vlada Srbije svojim Zaključkom o konverziji dugovanja u kapital preduzeća.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"