VESTI
     
 
Podrška IndustriAll Evropa radnicima Italije. Ugrožena prava 500.000 radnika u industriji tekstila, kože i obuće Italije.
RADNIČKA PRAVA NIKAD NE TREBA DA BUDU VAN MODE




Firenca, 15.01.2017.

Udruženi italijanski sindikati FILCTE, CGIL, FEMCA CISL I ULITEC održali su protest 13.01.2017. u Firenci zbog nerešenog spora o obnovi Kolektivnog ugovora koji je istekao pre više od devet meseci.

Nepotpisan K.U. ugrožava prava preko 500.000 radnika u industriji tekstila, odeće, kože I obuće u 5.800 preduzeća koja posluju u Italiji. IndustriAll Evropa izražava punu podršku italijanskim sindikatima I njihovom zahtevu za potpisivanjem K.U. u svim sektorima.

U modnoj prestonici, Firenci protestovalo je više hiljada radnika zahtevajući pristojne plate, fer odnos u preraspodeli dodatne vrednosti koju ovaj sector generiše.



Nesigurni poslovi, nemanje kvalitetnih K.U., nepostojanje socijalnog dijaloga su pojave protiv kojih se IndustriAll Evropa i njene članice svakodnevno bore. Kredibilni socijalni dijalog I K.U. mogu samo da ojačaju pozicije poslodavaca u tekstilu, koži i obući te pozivamo poslodavce da što pre potpišu Kolektivni ugovor i obezbede radnu I poslovnu budućnost.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"