VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije(ISS) održao I sednicu Glavnog odbora. Konstituisano Predsedništvo Industrijskog sindikata Srbije, usvojena dokumenta. Planove rada dostaviti do kraja januara 2017. godine. Strategija Industrijskog razvoja Srbije, Industrijskog sindikata Srbije ponovo dostavljena Vladi Republike Srbije.
I SEDNICA GLAVNOG ODBORA INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE




Beograd, 06.12.2016.

Nakon održanog II Kongresa Industrijskog sindikata Srbije, održana je I sednica Glavnog odbora ISS na kojoj su usvojena neophodna dokumenta za rad i delovanje ISS a konstituisano je i Predsedništvo.

Predsedništvo ISS pored rukovodstva sindikata čine predsednici Odbora delatnosti, Sekcije žena i Sekcije mladih kao i regionalni poverenici.  



Glavnom odboru je Izveštaj o radu ISS u prethodnom pereiodu podneo Dragan Matić, predsednik ISS. Pored mnogobrojnih aktivnosti ISS nastavlja sa uvećanjem članstva a planira se da u 2017. godini to bude prioritetna aktivnost. Članovi Predsedništva će svoje planove rada dostaviti do kraja januara 2017. godine.  



ISS će Vladi Republike Srbije ponovo dostaviti Strategiju industrijskog razvoja i tražiti izjašnjenje Vlade oko nepostojanje iste. Otvaranje novih industrijskih kapaciteta je za svaku pohvalu ali razvoj industrije i industrijske politike ne mogu biti samo u populističkim pričama državnih funkcionera. Razvojem industrije se bave stručna lica a od političara se traži samo podrška da se sprovedu strategije vezane za industrijski razvoj. Davanje subvencija za otvaranje radnih mesta je samo jedna od mogućnosti industrijskog razvoja. Ozbiljne države industrijsku politiku ne baziraju samo na dolasku-nedolasku investitora već osnov nalaze u javno-privatnom partnerstvu o kom se mnogo govorilo (dok je neko to finansirao) a rezultata nigde. Bez jake industrije Srbija nema šta da traži u globalnoj tržišnoj utakmici. Možemo da sedimo po strani i ponašamo se navijački. Da li je to budućnost Srbije?


   

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"