VESTI
     
 
Globalni dogovor UN Srbija održao IX Skupštinu i obeležio deset godina rada i postojanja. Puno smo postigli, nastavljamo dalje.
IX SKUPŠTINA GLOBALNOG DOGOVORA UN SRBIJA




Beograd, 29.11.2016.

IX Skupština Globalnog dogovora UN Srbija je održana u novoj zgradi UN na Novom Beogradu.

Prisutnim članovima kojih u Srbiji ima preko 130 se prvo obratila Irena Vojačkova Sollorano, stalna koordinatorka UN u Srbiji istakavši dobar rad u protekloj godini, rast broja članica, ukazavši da sve članice doprinose stvaranju boljeg društva i pravičnijih društvenih odnosa.

Ohrabrujemo kompanije da bolje tretiraju svoje zaposlene jer zadovoljan radnik daje veći doprinos kompaniji. Gospođa Sollirano je najavila svoj skori odlazak, posle tri godine produltivnog rada, pozivajući članice da nastave sa dobrim radom i razvojem.



Ispred privredne komore Srbije koja ima i Sekretarijat GD UN učesnicima Skupštine se obratio Miroslav Miletić, dajući punu podršku aktivnostima GD i poručio da do sledeće Skupštine broj poslodavačkih organizacija u GD mora preći 100.

Rezultate istraživanja „Stanje društveno odgovornog poslovanja sa fokusom na decu“ prezentovala je Vesna Savić – UNICEF.

Izveštaj o radu za 2016. godinu i Plan za 2017. godinu koji je podnela Marijana Pavlović, predsednica UO GO Srbija su jednoglasno usvojeni a izabran je i Upravni odbor. Članice su obaveštene o obaveznosti pisanja godišnjih izveštaja o radu a ohrabruje podatak da su aktivnosti GD UN Srbija u 2016. godini duplirane u odnosu na 2015. godinu. Nimalo ohrabrujući podatak je da aktivno članstvo u GD UN Srbija od srpskih sindikata ima jedino Industrijski sindikat Srbije.


   


Na kraju je pročitano pismo Lise Kingo direktorke GD UN kojim čestita na postignutim rezultatima i poziva na dalja zalaganja u ostvarivanju principa GD.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"