VESTI
     
 
Otpočeli pregovori oko povećanja zarada u DAD DM Zrenjanin. Industrijski sindikat DAD DM za očuvanje radnih mesta, dolazak novih poslova i stabilan rast zarada.
PREGOVORI U DAD DM ZRENJANIN




Zrenjanin, 17.11.2016.

U jednoj od brojčano najvećih preduzeća AP Vojvodine, Zrenjaninskom DAD DM, otpočeli su pregovori između poslovodnog rukovodstva i predstavnika IS DAD DM.

„Ovi pregovori su opterećeni sa problemima kompanija za koje DAD DM Zrenjanin radi a koji najdirektnije utiču i na mogućnosti povećanja zarada, očuvanje postojećih radnih mesta i stabilan rast zarada“ istakao je Ivan Subin predsednik IS DAD DM.



Pogoni DAD DM u Nemačkoj su već izvršili smanjenje broja radnika a slična situacija je u mnogim pogonima DAD DM širom sveta. Značajno prisustvo konkurentskih kompanija u Srbiji „YURA“ , „LEONI“, „PKC“, „LIR“, „ASAKI“ i drugih su doveli do neprijateljskog preuzimanja stručnih kadrova, afirmisanih i stasalih u DAD DM.

Prvi zaključci su ohrabrujući, kao značajnije povećanje sredstava od strane poslodavca u Fondu solidarnosti, koja će biti iskorišćena za blizu 200 radnika starijih od 50 godina, koji će imati mogućnost da provedu 3 dana u Vrnjačkoj Banji na odmoru i specijalističim pregledima.

Na osnovu finansijskih pokazatelja može se očekivati povećanje zarada do 5% ali to ne važi za sve programe koji se rade u DAD DM Zrenjanin.

Nastavak pregovora je predviđen za sledeću nedelju a sve dogovoreno oko zarada će svoju punu primenu imati od 01.04.2017. godine.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"