VESTI
     
 
U protestu „Nema Evrope bez čelika“ marširalo preko 15.000 radnika evropskih čeličana. „Ne dampingu, Da fer trgovini i poslovanju“ poručuju IndustriAll Evropa i sindikati.
PROTESTNI MARŠ
„NEMA EVROPE BEZ ČELIKA“




Brisel, 09.11.2016.

Na poziv IndustriAll Evropa odazvalo se preko 15.000 radnika evropskih čeličana koji su protestovali u Briselu pod sloganom „Nema Evrope bez čelika“.

Ovom protestnom maršu, prethodile su mnoge akcije sindikata i radnika na nacionalnim nivoima a sve sa ciljem da se evropskoj čeličnoj industriji i radnicima omogući budućnost.



Tokom proteklih sedam godina više od 80.000 radnih mesta je izgubljeno u evropskoj industriji čelika. Zapošljavanje je na istorijskom minimumu od 330.000 sa trendom daljeg pada.


   


Restrukturiranje evropskog čelika mora startovati odmah. Evropska komisija ne sme dozvoliti uvoz čelika po damping cenama jer je to u suprotnosti sa evropskom trgovinskom i industrijskom politikom.



"Čelik je od klo2;učnog značaja za evropsku industriju. Ne samo da taj sektor obezbeđuje radna mesta za više od 330.000 radnika, već igra važnu ulogu u prvoj fazi lanca industrijske vrednosti i u proizvodnji mnogih industrijskih proizvoda. Moramo osigurati budućnost Evropskog čelika a to uklo2;učuje zaštitu od uvoza čelika po damping cenama, prisustvo jakih instrumenata trgovine odbrane i sistem za razmenu emisije štetnih gasova koji podržava poslove i zaštitu okoline. Osim toga, Evropi je očajnički potrebna implementacija Akcionog plana Železara Evrope. Restrukturiranjekoje uzrokuje gubitak poslova i radnih mesta, treba da prestane ako želimo da obezbedimo budućnost za naš sektor čelika i radna mesta koje smo izgradili tokom toliko decenija u Evropi. " izjavio je Luk Triangl, generalni sekretar IndustriAll Evrope.


   


Sada je tenutak da EU deluje, održi svoja obećanja i osigura da evropski čelik bude lider u razvoju evropske industrije. Sve kreće od čelika.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"