VESTI
     
 
Pravila o radu Saveta zaposlenih u preduzeću , razmatrana u okviru Radionice“ Radnička veća u Srbiji-implementacija modela za unapređenje prava iz radnog odnosa i prava na osnovu rada.“ Radnici priželjkuju zaživljavanje Saveta zaposlenih. Završna Konferencija krajem novembra 2016. godine.
RADNICI PRIŽELJKUJU SAVETE ZAPOSLENIH U PREDUZEĆIMA




Subotica, 09.11.2016.

Sprovodeći smernice Projekta SLA i Industrijskog sindikata Srbije „Radnička veća u Srbiji-implementacija modela za unapređenje prava iz radnog odnosa i prava na osnovu rada.“ Industrijski sindikat Srbije (ISS) je u ATB „Sever“ Subotica održao Radionicu sa Odborom poverenika IS ATB Sever.

Učesnicima Radionice su predstavljene dosadašnje aktivnosti a o Pravilima o radu Saveta zaposlenih je govorio Vukoica Šćekić, stručni saradnik ISS. Ukazano je da Saveti predstavljaju novu snagu i da mehanizam koje sindikati i radnici mogu koristiti. I ako nema zakonske regulative, poslodavci i sindikati mogu koristiti Pravila kao osnov za konstituisanje Saveta u preduzeću.


 


Prisutni su izrazili zainteresovanost da se u ATB „Severu“ nastave aktivnosti koje bi dovele do zaživljavanja Saveta i smatraju da postoje dobri preduslovi da se to i dogodi.  



ATB „Sever“ je ozbiljna kompanija sa većinskim kineskim kapitalom, razvijenim dijalogom, kolektivnim ugovorom koji je od strane SSMS proglašen za najbolji u Srbiji i sindikatima koji godinama uspešno sarađuju i solidarno stvaraju optimalne uslove za sve zaposlene. Saveti to mogu da unaprede.

Završna Konferencija je planirana za kraj novembra 2016. u Beogradu.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"