VESTI
     
 
Dobre vesti iz Rige sa Samita premijera, država članica Mehanizma Kina i zemlje centralne i istočne Evrope 16 + 1. Potvrđeni „stari – novi“ ugovori o infrastrukturi. Ni reči o RTB –Bor i Petrohemiji.
SAMIT BEZ RTB –BOR I PETROHEMIJE




Beograd, 07.11.2016.
Samit premijera, država članica Mehanizma Kina i zemlje centralne i istočne Evrope 16 + 1, koji je održan u Rigi, rezultirao je Ugovorima vrednim 415 miliona evra. Predstavnici Vlade Republike Srbije i „Eksim Banke“ potpisali su ugovore o finansiranju auto-puta Surčin-Obrenovac, obilaznice oko Beograda, Ostružnica-Bubanj Potok a kompanija „Huawei“ će kroz Memorandum učestvovati na razvoju upravljanja i telekomunikacija u saobraćaju i infrastrukturi.
Stavljeni su i potpisi na Ugovor o izgradnji prve deonice brze pruge Beograd-Budimpešta, na delu Beograd- Stara Pazova. Ugovorima je predviđeno angažovanje domaćih preduzeća od 46-49%. Ono što građane, radnike i sindikate brine, je nemanje informacija o RTB – Bor i Pančevačkoj „Petrohemiji“. Dan pre polaska za Rigu, premijer Vučić je opozvao direktora RTB-Bor Blagoja Spaskovskog iz Londona, zbog kako su mediji preneli „friziranih“ podataka o stanju u RTB –Bor. Ti podaci su trebali biti deo razgovora premijera Vučića i kineskog premijera Li Kečanga o dolasku kineskog kapitala u RTB – Bor. Vučić je najavio i mogućnost razgovora o „Petrohemiji“ ali za sada informacija o tome ni za lek.
Nadamo se da će premijer moguće dobre vesti plasirati u narednom periodu kada zaboravimo, dobre rezultate postignute u Rigi. Važno je da vesti budu dobre, makar mi malo i pričekali.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"