VESTI
     
 
Povratna karta za Spaskovskog, uvod u njegovu smenu? Sindikati RTB Bor pišu pismo premijeru Vučiću. Kinezi poželjni kao kupci RTB Bor.
RTB BOR NA PREKRETNICI




Bor, 02.11.2016.
Jedna od udarnih vesti u medijima Srbije je nalog premijera Vučića, Blagoju Spaskovskom, generalnom direktoru RTB da se hitno vrati iz Londona, gde je pratio najave berzanskih stručnjaka o kretanju cene bakra za narednu godinu.
Vučićev „miljenik“ je u velikom problemu jer se sumnja u ispravnost podataka o stanju u RTB Bor, koje je potpisao Blagoje spaskovski. Ova događanja su uznemirila radike i građane Bora, ne po pitanju smene Spaskovskog, već budućnosti RTB Bor i najavljenog dolaska kineskog „Lipena“. Premijer će o ovome razgovarati sa kineskim premijerom Li Kećijang u Rigi. Dobra situacija u „Hesteel“ Srbija ohrabruje i Kinu i Srbiju da investiranje u RTB Bor može dati dobar rezultat.
U RTB Bor je došlo do sastanka sindikata(SSMS, UGS“Nezavisnost“, Industrijskog sindikata i Sindikata metalurga Topionice, koji su razmatrali prisutnu problematiku i indirektne zahteve Blagoja Spaskovskog da mu se da podrška za ostanak na mestu generalnog direktora. Sindikati su zaključili da se oni podrškama neće baviti, jer oni nisu ti koji postavljaju i razrešuju direktora RTB Bor već to radi Vlada Republike Srbije i premijer Vučić. Sindikati će u toku sutrašnjeg dana uputiti pismo premijeru i zahtevati pojašnjenje situacije a odgovor očekuju tokom sledeće nedelje i povratka premijera iz Rige.
Ono što je izvesno je da se RTB Bor mora spasiti a za trenutno loše stanje moraju odgovarati oni koji su njime rukovodili u proteklim godinama. ISS je u proteklim godinama u više navrata obaveštavao premijera Vučića o „brljotinama“ Spaskovskog, ali je reakcija izostala. Za lošu situaciju u Boru je odgovorna i Vlada Republike Srbije koja godinama na čelnoj poziciji RTB bor drži čoveka koji nije dorastao toj poziciji ali je vanredan politički preletač.
 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"