VESTI
     
 
Industrijski sindikat Srbije (ISS) održao svoj II Kongres pod sloganom „SOLIDARNOST, INDUSTRIJALIZACIJA, ZAPOŠLJAVANJE“. Domaćin II Kongresa Kompanija DAD DM Zrenjanin.
II KONGRES INDUSTRIJSKOG SINDIKATA SRBIJE
„SOLIDARNOST, INDUSTRIJALIZACIJA, ZAPOŠLJAVANJE“




Zrenjanin, 22.10.2016.

II Kongres pod sloganom „Solidarnost, industrijalizacija, zapošljavanje“ je održan u Zrenjaninu a domaćin Kongresa je bila Kompanija „DAD DM“ Zrenjanin. Mesto održavanja kongresa govori o visokom nivou saradnje i poštovanja na relaciji DAD DM i Industrijski sindikat Srbije.



Kongresu je prisustvovalo više od 70 delegata kao i gosti Kongresa. Predstavnik IndustriAll Evropa je bio Luis Colunga zamenik generalnog sekretara, ispred IndustriAll Global je bila Teuta Krilić, koordinatorka za region JIE, Vedran Dragičević predsednik Sindikata metalaca Hrvatske-IS, Ivica Cvetanović predsednik Konfederacije slobodnih sindikata, Ana Kojić predsednica Ujedinjenih sindikata Srbije i Katarina Ristić predsednica USS KCS, Mileta Gujaničić predsednik Nezavisnog sindikata metalaca „Hesteel“ Srbija, Jaćim Milunović koordinator IUF, EFFAT za JIE.




Gosti su pozdravili Kongres a u toku svog obraćanja predsednik NSM „Hesteel“ Srbija, Mileta Gujaničić je saopštio da NSM „Hesteel“ Srbija pristupa Industrijskom sindikatu Srbije nakon višegodišnje bratske i plodonosne saradnje koju su sindikati imali. Podsećamo da je NSM jedan od osnivača ISS.  






Kongresu se nakon toga obratio Dragan Matić predsednik Industrijskog sindikata Srbije u prethodnom mandatu govoreći o postignućima i problemima tokom četvorogodišnjeg rada a nakon toga je Kongres usvojio Izveštaje o radu Statutarnog i Nadzornog odbora ISS.




Izveštaje su podneli predsednik Nadzornog odbora Slaviša Ilić (FK Zaječar) i Vladimir Salković predsednik Statutarnog odbora (FBC Majdanpek).


      


Kongres je nakon razmatranja i diskusije usvojio Izveštaj o radu Glavnog odbora ISS za period 2012-2016. Takođe, Kongres je usvojio i „Manifest“ koji sadrži odrednice budućeg rada ISS.

Nakon davanja razrešnice „starim“ organima sindikata konstituisani su Statutarni i Nadzorni odbor a Glavni odbor ISS koji u ovom trenutku broji 26 članova je pristupio glasanju za rukovodstvo ISS. Dobar rad Statutarnog i Nadzornog odbora je rezultirao ponovnim izborom Slaviše Ilića za predsednika Nadzornog odbora i Vladimira Salkovića za predsednika Statutarnog odbora ISS. Kongres je jednoglasno za predsednika izabrao Dragana Matića, Gordanu Aleksić za izvršnu sekretarku, Nebojšu Savića i Miletu Gujaničića za potpredsednike ISS.  




Kongres se odvijao u demokratskoj atmosferi, domaćini Kongresa, DAD DM i IS DAD DM su bili na nivou a na kraju je svoju kandidaturu za domaćina III Kongresa ISS istakao Zoran Tomanović predsednik Industrijskog sindikata Prvi partizan Užice. 


 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"