VESTI
     
 
IndustriAll Evropa u poseti Nezavisnom sindikatu metalaca „Hesteel“ Srbija. Razgovori sa Menadžmentom „Hesteel“ Srbija kao potvrda saradnje sa sindikatom. „Hesteel“ Srbija zainteresovan za situaciju vezanu za evropski čelik.
INDUSTRIALL EVROPA U POSETI „HESTEEL“ SRBIJA




Smederevo, 21.10.2016.

Predstavnici IndustriAll Evropa, Luis Colunga i Industrijskog sindikata Srbije, Dragan Matić su na poziv Nezavisnog sindikata metalaca „Hesteel“ Srbija obavili radnu posetu sindikatu i tom prilikom je obavljen razgovor sa predstavnikom „Hesteel“ Srbija, gospodinom Wang Lianxi koji je bio prvi pregovarač „Hesteel“ Srbija u toku Kolektivnih pregovora.

Predsednik NSM HS Mileta Gujaničić je informisao goste o trenutnoj situaciji u Železari ocenivši je kao dobru i korektnu a veći deo vremena je posvećen sadržini potpisanog Kolektivnog ugovora.

„Za mnoge je potpisani KU a naročito njegova sadržina „iznenađenje“ ali radnici najbolje znaju i osećaju koliko je KU valjan i dobar za njih. Pregovori su bili teški ali smo dobili KU koji obezbeđuje stabilnost Kompanije.“ Istakao je kolega Gujaničić.  



„IndustriAll Evropa je pomno pratio događaje u „Hesteel“ Srbija i sa zadovoljstvom primio vest da je KU potpisan i da njegova sadržina ohrabruje radnike i sindikate. Važno je da predstavnici sindikata i nadalje učestvuju u radu Odbora za čelik IndustriAll Evropa i da vaš predstavnik Mileta Gujaničić redovno prisustvuje sastancima Odbora. Rezultat koji ste postigli predstavlja Kinu i „Hesteel“ Srbija u mnogo boljem svetlu od onoga što smo do sada znali o poslovanju kineskih kompanija.“ reči su Luisa Colunge zamenika generalnog sekretara IndustriAll Evropa.

U razgovoru koji je trajao duže od sat vremena kolega Colunga i gospodin Wang Lianxi su razgovarali o globalnim problemima u Sektoru čelika kao i namerama „Hestee“ Srbija po pitanju investicija.

Ova poseta je najbolji demanti mišljenju da je „Hestee“ Srbija „zatvorena“ kompanija koja teško komunicira sa javnošću.

Poseta je završena zaključkom da je neophpdnp nastaviti saradnju i izdići je na viši nivo, tačnije sarađivati na liniji „Hesteel“ Srbija, NSM“Hesteel“ Srbija, Industrijski sindikat Srbije, IndustriAll Evropa.

 
     
 
 
 
 
Naslovna O nama Člantvo Međunarodna saradnja Medijski prostor Pravna zaštita Forum Kontakt
Copyright © Industrijski sindikat
designed by servis racunara "Canatlantic"